

Προτάσεις ψησίματος από τον ειδικό μας, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα προϊόντα μας

Μπουγάτσα:
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, κατά προτίμηση ξεπαγωμένη, στους 180 βαθμούς σε μεσαία θέση. Μόλις ροδίσει την γυρίζουμε και την αφήνουμε να ροδίσει και αυτή η πλευρά. Ακολούθως την βγάζουμε απο τον φούρνο, την αφήνουμε όμως στο ταψί μέχρι να “τραβήξει” όλο το λάδι για να παραμείνει ζουμερή.

Μπριός:
Ξεπαγώνουμε αρκετή ώρα πριν, (κατά προτίμηση στην συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ) και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20′ πριν την βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 160 βαθμούς σε μεσαία θέση μέχρι να ροδίσει καλά και να αποκτήσει διπλάσιο τουλάχιστον όγκο. Προαιρετικά πριν το ψήσιμο αλείφουμε με αβγό την επάνω επιφάνεια για να αποκτήσει γυαλάδα.

Πίτσα:
Οι πίτσες με προψημένη βάση ψήνονται απευθείας από την κατάψυξη σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 220 βαθμών, πάνω κάτω αντιστάσεις και σε μεσαία θέση, μέχρι να ροδίσει το γύρω χείλος και να πάρει χρώμα το τυρί γκούντα.
Οι πίτσες με νωπή ζύμη πρέπει οπωσδήποτε να ξεπαγώσουν πριν τις ψήσουμε σε φούρνο με θερμοκρασία 180 βαθμούς.

Σφολιάτες:
Κατά προτίμηση τις ψήνουμε παγωμένες σε θερμοκρασία 180 βαθμών, σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα (αν υπάρχει δυνατότητα) και στην κάτω θέση . Προαιρετικά πριν το ψήσιμο αλείφουμε με αβγό την επάνω επιφάνεια για να αποκτήσει γυαλάδα.

Χωριάτικες ζύμες:
Ξεπαγώνουμε καλά και κόβουμε μέχρι κάτω στα κομμάτια που είναι ήδη χαραγμένα, ή σε κομμάτια που εμείς επιλέγουμε, για να ψηθεί σωστά και μέχρι μέσα η πίτα μας. (Στα ατομικά προϊόντα χωριάτικης ζύμης δεν χρειάζεται κόψιμο). Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Κροκέτες:
Τηγανίζουμε σε μέτριο τηγάνι ή φριτέζα, απευθείας από την κατάψυξη (δίχως να τις ξεπαγώσουμε για να μην διαλύσουν), μέχρι να ροδοκοκκινήσουν (3′ – 4′ λεπτά).